Naar de content

Apache x Houston

Isabel W

Fokmerries

Algemene informatie

Naam
Isabel W
Afstamming
Apache x Houston
Geslacht
Merrie
Geboortejaar
2013
Kleur
Zwartbruin
Stokmaat
1.72m
Stamboek
KWPN
Predikaten
voorl. keur, PROK, D-OC

Isabel W

Bloedgemaakte merrie van de te vroeg overleden Grand Prix hengst en topvererver Apache. Isabel W werd op de stamboekkeuring in Kootwijkerbroek met een veulen aan de voet vlot voorlopig keur verklaard met 75 punten voor exterieur en 80 punten voor beweging. Ze ontving hierbij het volgende commentaar van de jury: “Deze dochter van Apache is een patente merrie met een mooie uitstraling, hard beenwerk en een goed gevormde voorhand en een heel goed ontwikkelde schoft-/schouderpartij. De stap is actief met een goede overstap en ritme, in de draf toont ze een zeer goed achterbeengebruik met veel buiging er in en wat met name positief opvalt is haar takt en lichtvoetigheid. De galop is heel taktmatig, makkelijk, met een goede balans en ze kan goed op sprong blijven.”  

Paarl, Koraal and Hanieta

Moeder Paarl is een elite EPTM-dr prok preferente merrie van de welbekende keurhengst Houston. Paarl gaf twee elitemerries en drie voorlopig keur merries, wat betekent dat al haar dochters zich op de merriekeuring hebben bewezen. Haar zoon Fado (v.Vivaldi) was actief op Z2-niveau alvorens op het hoogste niveau in de paradressuur mee te draaien (met Manon Claeys geselecteerd voor Paralympische Spelen van Rio de Janeiro). Dochter Havanna W (v.Apache) komt uit in de M2 en Koraal W (v.Desperado) maakt onder Femke Voet razendsnel carrière en is inmiddels actief in de Lichte Tour, de twee behaalden eerder een zilveren medaille op de Hippiade 2019.  Paarl is tevens de grootmoeder van Fermium (v.Andretti) die 1.45m springt onder Pascalle Lienesch. Grootmoeder Koraal ster preferent brengt het springbloed in deze lijn via haar vader Naturel, een nakomeling van de graag geziene volbloedhengst Lucky Boy xx. Koraal’s nakomeling Zaniet (v.Solitair) was actief in de Zware Tour, ze is daarnaast ook de grootmoeder van Charlotte Wensing’s internationaal Young Riders paard Ferrero (v.Jazz), het 1.55m Grand Prix paard Eclipse (v.Carambole, Rob Scherphof), Elieta (v.Jazz, ZZ-Zwaar) en Vigo (v.Rousseau, Z1). Vervolgens zien we de ster ZZ-licht sportmerrie Hanieta, een dochter van de volbloedhengst All Wins xx. Hanieta werd in tegenstelling tot haar moeder Lanieta (ster preferent prestatie v.Huzaar) beperkt in de fokkerij ingezet en was net als haar halfzussen en halfbroers succesvol in de sport. Deze merrie heeft via haar vader een grote scheut volbloed toegevoegd aan de merrielijn, die ervoor zorgt dat Isabel W een relatief hoog percentage volbloed met zich meedraagt (44.14%).  

Lady Reveil-stam, merrielijn 27 fokfamilie 23

Isabel W is de vijfde merrie op rij die een ster of keurpredicaat op de keuring wist te behalen. De merries voor haar hebben daarnaast ook allemaal nog een extra predikaat op zak, dan wel voor eigen verdienste (sport-predikaat), dan wel voor de sport- of keuringssuccessen van hun nakomelingen (prestatie/preferent). De Lady Reveil-stam is een wijdvertakte stam die teruggaat op de kroon preferente Lady Reveil van Wittestein. Deze stam staat aan de basis van vele sportpaarden en goedgekeurde hengsten. Op de Family Rankings dressuur stond merrielijn 027 altijd hoog genoteerd en in 2008 zelfs op de eerste plaats.

Nakomelingen

2021 Rhimpa Eickenrode (v.Hexagon’s Kaygo), merrieveulen verkocht naar ambitieuze jonge amazone
2023 Thaleia Eickenrode (v.Vitalis), dit merrieveulen is geselecteerd voor Veulenveiling Prinsjesdag op 19 september.

Cijfers op KWPN Keuring

75 Exterieur
80 Beweging
80 Stap
75 Draf
80 Galop
75 Houding

Bekijk ook eens

Fokmerries

Boracific VDL

2006 -Indorado x Indoctro
Fokmerries

Briolita

2006 -Padinus x Libero H
Fokmerries

Lady Lottie B

2016 -For Pleasure x Nabab de Reve