Naar de content

Padinus x Libero H

Briolita

Fokmerries

Algemene informatie

Naam
Briolita
Afstamming
Padinus x Libero H
Geslacht
merrie
Geboortejaar
2006
Kleur
bruin
Stokmaat
1.65m
Stamboek
KWPN
Predikaten
ster voorl. keur PROK prestatie

Briolita

Briolita is een dochter van de te vroeg overleden Heartbreaker-keurhengst Padinus. Briolita wist als driejarige 80/85 te scoren op de merriekeuring en werd derhalve uitgenodigd voor de NMK in Ermelo. Haar springgenen zijn het resultaat van een zorgvuldig opgebouwde merrielijn, gevuld met louter stempelhengsten, prestatiemerries en heel veel sport. Briolita is gefokt door Alphons Wesselink uit Geesteren.  De merrie heeft het prestatie-predikaat behaald met de 1.55m Habab W (Juan Carlos Garcia), 1.50m Giolita (Bertram Allen), 1.40m Clementa Sho (Julius Ehinger) en 1.30m Carly-Rae (Julius Ehinger).

Briolita werd als 3-jarige met 80/85 uitgenodigd voor het NMK

Moeder Viberolita

Moeder Viberolita is een ster prok preferent prestatie merrie van de fantastische hengst Libero H. Na het sterpredicaat met 80 punten voor het springen te hebben behaald, werd zij ingezet voor de fokkerij. Haar zoon Duncan (v.Lord Z) springt 1.40m in de USA met Juan Pablo Gnecco (COL) en dochter Giberolita (v.C-Ingmar) springt internationaal 1.40m met Rebecca Kaarem (NOR). Haar nazaat Entrepreneur (v.Clinton) is op 1.55m succesvol met Veronique Morsink. De combinatie sleepte in de zomer van 2019 zelfs teamgoud op het EK Young Riders in de wacht! Entrepreneur is vervolgens verkocht naar Olympisch ruiter Mac Cone.  

Grand-Prix grootmoeder Polita

De Voltaire-dochter Polita maakte furore op het hoogste niveau onder Henk van de Pol.  Voorafgaande haar sportcarrière, bracht Polita de nakomelingen Viberolita (zie hierboven) en Wannahave (v.Numero Uno). Deze ruin wist eveneens de top te behalen en sprong 1.60m met meerdere ruiters. 

Bryolita-stam

De moeder van Polita, was de Notaris-dochter Delita, een merrie die van grote invloed op de fokkerij zou worden. Naast haar Grand Prix-dochter Polita, wist ook haar Animo-nazaat Santerino onder Natale Chiaudani (ITA) dit niveau te behalen. Met Velito (v.Haarlem) bracht ze haar derde internationale springpaard. Haar lijstje kleinkinderen is zeker zo indrukwekkend, ze wist als groot- en overgrootmoeder nog sterk te vererven. Delita was zelf een halfzus van de 1.60m-hengst Ikoon. Ikoon was de eerste goedgekeurde nakomeling van Libero H.  

Aan de basis van deze lijn vinden we de merrie Bryolieta (v.Kroonprins, 1937), merrielijn 48, fokfamilie 147).  

Habab W & Cassio Rivetti (C) Julie Ahn

Nakomelingen

– Frivolita (v.Clinton, 2010) wordt ingezet als fokmerrie in België door de Grand Prix-ruiter en fokker Guy Beyers.  
- Giolita (v.C-Ingmar, 2011) wordt uitgebracht op internationaal 4* 1.50m Grand Prix niveau door Bertram Allen met wie zij al meerdere topklasseringen wist te behalen, voorheen gereden door Pia-Luise Aufrecht (GER) & Therese Søhol Henriksen (NOR). In 2021 verkocht naar Amerikaanse amazone Emma Sargentt, die al meerder topklasseringen in het 1.45m behaalde. 
– Habab-W (v.Nabab de Reve, 2012) wordt uitgebracht op internationaal 1.55m Grand Prix niveau door Cassio Rivetti (BRA) / Juan Carlos Garcia (ITA) in de Verenigde Staten.
– Clementa SHO Z (v.C-Ingmar, 2014) actief op internationaal 1.40m niveau met Julius Ehinger.
– Carly-Rae SHO Z (v.Cristallo, 2015), actief in het 1.30m met Julius Ehinger
– Chaquira Z (v.Chaqui Z, 2017), actief in het 1.20m
– Romaleos Eickenrode (v.Chaqui Z, 2021), deels verkocht aan gerenommeerde hengstenhouder
– Splendor Eickenrode (v.Emerald, 2022)  

Haar veulen Somniator Eickenrode (v.Dominator) is geselecteerd voor Veulenveiling Prinsjesdag op 20 september 2022.

KWPN Merriekeuring

80 Exterieur
85 Springen
80 Galop
80 Reflexen
85 Techniek
85 Vermogen
80 Draf

Bekijk ook eens

Fokmerries

Boracific VDL

2006 -Indorado x Indoctro
Fokmerries

Debutante Fortuna

2008 -Vingino x Vancouver
Fokmerries

Annastasia

2005 -Silverstone x Chellano Z