Naar de content

Carambole x Burggraaf

Florance

Fokmerries

Algemene informatie

Naam
Florance
Afstamming
Carambole x Burggraaf
Geslacht
Merrie
Geboortejaar
2010
Kleur
Donkerbruin
Stokmaat
1.68m
Stamboek
KWPN

Florance

Florance is een royale dochter van de Grand Prix-hengst Carambole. Zij is gefokt door Stal Visschedijk te Lutte uit de bekende merrielijn 032 en een halfzus van het fenomeen Montender. 

Montender

Moeder Jesprit was een sport-spr prestatie merrie van Burggraaf die op zesjarige leeftijd in het 1.30m haar sportpredikaat behaalde en haar sporen ruimschoots verdiende in de fokkerij. Haar meest bekende nakomeling is de hengst Montender (v.Contender). In 2004 leverde hij onder Marco Kutscher een cruciale bijdrage aan Duits teamgoud op de Olympische Spelen van Athene en sleepte hij een individuele bronzen medaille in de wacht. Het daaropvolgende jaar werd Montender gekroond tot Europees Kampioen en vijfde in de Wereldbekerfinale in Milaan.

De wereldberoemde hengst werd naar aanleiding van zijn bijzondere prestaties in de sport erkend/goedgekeurd bij alle grote Europese stamboeken, waaronder het KWPN, BWP, Holst, Hann, SF, WestF en Oldbg. Hij heeft al enkele opvallende nakomelingen gebracht, waaronder de op goedgekeurde 1.60m Grand Prix-hengst Monte Bellini van Philipp Weishaupt (GER), Michael Whitaker’s 1.60m-merrie Strides Hilanasterne, de goedgekeurde 1.60m-hengst Messenger van Quentin Judge (USA) en Tokyo du Soleil die onder Luca Marziani op het allerhoogste niveau acteert. Montender heeft daarnaast nog een aantal goedgekeurde zonen, waaronder de 1.50m-hengst Montendro I, wiens dochter Toveks Mary Lou onder Henrick von Eckermann aanzienlijk presteert. 

De Amsterdam-nazaat Nieuw Amsterdam (sportnaam Argonaut 40) sprong internationaal 1.50m en U Magic Contender (sportnaam Ulmee) sprong 1.40m in Duitsland. Jesprit staat ook als moeder te boek van de 1.35m springpaarden Cornet’s Boy (v.Cornet Obolensky) en Montender de Soize Z (v.Mylord Carthago), de bij DSP goedgekeurde My Cabellero (v.Mylord Carthago) en de bij Brandenburg goedgekeurde Zenit 46 (v.Zirocco Blue VDL).

Esprit

De grootmoeder van Florance is de prestatie-merrie Esprit (v.Le Mexico), die de AES-goedgekeurde hengst Konig bracht. Deze volle broer van Jesprit was onder de naam Grand Canyon 20 met Hermann-Josef Klöpper actief in het 1.50m. Zo behaalde hij onder meer een goed resultaat in de 2005 Sires of the World tijdens het WK jonge springpaarden in Lanaken. Dezelfde ruiter bracht ook Olesprit (v.Levantos I) uit op 1.45m niveau in Duitsland. Haar Voltaire-nazaat Power Pac (sportnaam Volturno 13) acteerde op 1.35m niveau met Dominik Bonar.
Een andere nakomeling van Esprit is het internationaal springpaard L’Esprit, sportnaam Gold Lady 13 (v.Grafiet). Deze merrie gaf op haar beurt het internationaal 1.40m springpaard White Spirit (v.Powergraaf), gereden door Antonio Guiliano (ITA) en het internationaal 1.30m paard Donna L’Esprit (v.Sontender) van Robina Fleurance (FRA). 

In combinatie met Jazz gaf Esprit één dressuurpaard. Deze Nanof nam in de 2008 deel aan Paralympische Spelen met Sigrid Rui (NOR, grade IV) en won hier teambrons. In Noorwegen sprong hij daarbij 1.25m en was hij in de dressuur Landsstevne VB en Elitestevne MA geklasseerd. 

Nakomelingen

2020: Panaceae Eickenrode (merrie v.Hardrock Z)
2021: Refloresco Eickenrode (hengst v.Aganix du Seigneur Z)

Bekijk ook eens

Fokmerries

Boracific VDL

2006 -Indorado x Indoctro
Fokmerries

Briolita

2006 -Padinus x Libero H
Fokmerries

Lady Lottie B

2016 -For Pleasure x Nabab de Reve