Naar de content

Vingino x Vancouver

Debutante Fortuna

Fokmerries

Algemene informatie

Naam
Debutante Fortuna
Afstamming
Vingino x Vancouver
Geslacht
Merrie
Geboortejaar
2008
Kleur
Bruin
Stokmaat
1.68m
Stamboek
KWPN
Predikaten
ster D-OC

Debutante Fortuna

Debutante Fortuna behaalde het sterpredicaat met 85 punten voor het springen. Haar oudste nakomeling werd in 2013 geboren, genaamd Imnotafraid Fortuna. Deze Dallas-zoon won in 2016 onder andere de Young Irelander vrijspringen kwalificatieronde op de Millstreet Horse Show met het maximaal aantal punten op alle onderdelen en In 2017 de welbekende Irish Breeder Classic voor 4-jarigen. In 2018 werd Imnotafraid Fortuna goedgekeurd als dekhengst bij de Warmblood Studbook Ireland met de hoogste dagscore (lees hier meer) en onder Liam O’Meara is hij geklasseerd op 1.45m hoogte. Debutante Fortuna gaf in 2016 een hengstveulen van Grand Slam VDL, genaamd Lemond (ZIE FOTO). Dit veulen werd verkocht op Starsale Veulenveiling in Drachten aan een internationaal springamazone. In 2017 werd voor het eerst een nakomeling van haar bij ons geboren: Matura Eickenrode (v.Glenfiddich VDL). Dit veulen behaalde een 3de prijs in de kampioenskeuring Fokdag Veluwe & Vallei in Terschuur en een uitnodiging voor de Nationale Veulenkeuring in Ermelo, alwaar ze als 12e in de prestigieuze kampioenskeuring werd geplaatst. In 2024 werd nakomeling Parcae Eickenrode (v.Harley VDL) voor de finale van de VSN Trofee geselecteerd, alwaar de merrie met 49,3 punten een knappe 8e plaats behaalde.

Succesvolle halfbroers en -zussen

Moeder Zancoulavsca Fortuna ster prok prest (v.Vancouver uit Tulavsca Fortuna ster prest v.Corland) behaalde op de keuring 80 punten voor het springen en gaf al een in het Verenigd Koninkrijk nationaal 1.35m springpaard (v.Alicante HBC), voormalig WK Lanaken-deelnemer Iscolavsco Fortuna (v.Berlin) onder Thijs Derks die nu internationaal 1.40m springt onder Lars Kuster, Mario Prieto’s internationale 1.35m paard Hancoulavsca Fortuna (v.Berlin) en de Eldorado vd Zeshoek-nazaat Go To Fortuna. Deze bruine ruin, in eigendom van Ballywater Bloodstock en familie Allen, springt internationaal 1.50m met de Ierse ruiter Bertram Allen. Dit duo heeft al meerdere overwinningen in de jonge paarden rubrieken op naam staan, maar ook al enkele topklasseringen in Grote Prijzen, zoals die van Lier en Opglabbeek.   

Lavsca-stam

Moeder Zancoulavsca is daarbij een halfzus van het internationale 1.60m-paard Bulavsco (v.Verdi) van Sanne en Leon Thijssen, het in de Verenigde Staten op 1.60m actieve Queen Jane (v.Colman)  met McClain Ward & TJ O’Mara en de bij Breeders Elite Studbook licensed stallion Hanky Panky S (v.Carambole). De lijn stamt dan terug op de Nimmerdor prestatiemerrie Ilavsca Fortuna die een aangewezen 1.30m hengst, een internationaal 1.45m springpaard Biskit (Wim Janssen (USA) / Kate McNair (CAN) , het 1.50m springpaard Bottorfer van Michael Beckmann (GER) en het 1* eventingpaard Funnyboy Fortuna van Josh Moore gaf. Daarbij is Ilavsca de volle zus van de internationale springpaarden Partner SD (Andor Fortuna) en Handor Fortuna en de bij NRPS goedgekeurde Grand Prix hengst Lost Boy’s Nandor Fortuna, die ook deelnam aan het WK in Rome in 1998. Ze komen alle vier uit de preferente prestatiemerrie Ulavsca (Rigoletto x Wagner x Goudhaantje), die bijzonder invloedrijk zou worden in de fokkerij. Debutante Fortuna heeft hiermee vier prestatie-merries in haar moederlijn. Uit deze directe lijn komen ook internationale springpaarden als Zandorrini Fortuna (v.Berlin), Vorione Fortuna (v.Orion Fortuna), Zellobee (v.Berlin), alsmede de KWPN-gekeurde hengst Entertainer (v.Warrant).

Vingino

Vader Vingino sprong op het hoogste niveau met Abdel Saïd en nam onder meer deel aan de Wereld Kampioenschappen. Zijn oudste producten treden in zijn voetsporen zoals Cavalia van Laura Kraut, Davino Q van Ben Schröder en Dino van Capt. Brian Cournane. Vingino voert de HorseTelex lijst categorie D aan en staat als enkele jaren in de WBFSH top 100 sires. Deze hengst is goedgekeurd voor de meeste grote Europese stamboeken.  

Nakomelingen:

2013: Imnotafraid Fortuna (v.Dallas VDL), Goedgekeurd in Ierland bij WSI, winnaar Irish Breeder Classic voor 4-jarigen 2017, springt internationaal 1.45m met Liam O’Meara (IRL) 
2014: Jamile Fortuna (v.Durango VDL), in eigendom van gerenommeerde Nederlandse springstal, verkocht naar USA 
2016: Lemond (v.Grand Slam VDL), verkocht op StarSale Veulenveiling Drachten, actief in het 1.20m in Zweden 
2017: Matura Eickenrode (v.Glenfiddich VDL), 12e in de kampioenskeuring op de Nationale Veulenkeuring Ermelo 
2018: Novacula Eickenrode (v.Falaise de Muze), 3de merrieveulens Fokdag Veluwe & Vallei 
2020: Parcae Eickenrode (v.Harley VDL), 8e in de finale van de VSN Trofee 2024
2021: Recula Eickenrode (v.Eldorado vd Zeshoek)
2022: Securus Eickenrode (v.Eldorado vd Zeshoek) via Elite Veulenveiling Borculo verkocht naar gerenommeerde Duitse hengstenhouder
2023: Theilatos Eickenrode (v.Eldorado vd Zeshoek), via Elite Veulenveiling Borculo verkocht naar gerenommeerde Duitse sportstal

KWPN Merriekeuring

70 Exterieur
85 Springen
80 Galop
85 Reflexen
85 Techniek
85 Vermogen
75 Draf

Bekijk ook eens

Fokmerries

Boracific VDL

2006 -Indorado x Indoctro
Fokmerries

Briolita

2006 -Padinus x Libero H
Fokmerries

Lady Lottie B

2016 -For Pleasure x Nabab de Reve