Naar de content

For Pleasure x Nabab de Reve

Lady Lottie B

Fokmerries

Algemene informatie

Naam
Lady Lottie B
Afstamming
For Pleasure x Nabab de Reve
Geslacht
merrie
Geboortejaar
2016
Kleur
zwartbruin
Stokmaat
1.72m
Stamboek
KWPN
Predikaten
Ster PROK IBOP-spr

Lady Lottie B is een grootramige dochter van de topvererver For Pleasure en gefokt door Dhr. van Beelen. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze merrie een nakomeling van de sportrijke Lottie/Zottie-stam. Lady Lottie B slaagde als vierjarige met 79 punten voor haar IBOP-verrichting en ontving hier onder meer 8’en voor haar galop, techniek, instelling en aanleg. De rijdbaarheid en bewerkbaarheid werd zelfs beloond met een 8.5.

Moeder Gracelottie B (v.Nabab de Reve) bracht als eerste nakomeling de bij het AES goedgekeurde hengst King Pleasure B (v.For Pleasure). Deze volle broer van Lady Lottie B werd als veulen verkocht op Veulenveiling Prinsjesdag, behaalde later zijn dekbrevet en is nu met Tom Schellekens actief op internationaal 1.45m niveau.

Olympisch goud Vindicat W

Via de merrie Alottie (v.Carolus II) zien we dan de derde moeder Libero H-merrie Oklahoma II W. Deze merrie bracht het uiterst succesvolle 1.60m Grand Prix paard Vindicat W. Deze zoon van Guidam schreef geschiedenis met Peter Charles door op de Olympische Spelen van Londen het teamgoud in de wacht te slepen voor Groot-Britannië. Vindicat W acteerde vervolgens onder het zadel van Nick Skelton, Edwina Tops-Alexander en Jessica Springsteen. Ook Oklahoma II’s zoon Brunotti VDL (v.Quintero) bracht het tot 1.60m GP niveau onder Martin Rodriguez Vanni. Hessel Hoekstra brengt bovendien de jonge Chaman-dochter Kosalottie W in de internationale 1.50m parcoursen uit.

Libero H, Ramiro Z, Farn, Marco Polo

Vervolgens vinden we de Ramiro Z-dochter Elottie W. Zij bracht maar liefst negen internationale springpaarden waarvan vier 1.60m Grand Prix-paarden: Jarno W (v.Notaris) van Filippo Lupis (ITA), Lottie W/Lazuli (v.Nimmerdor) van Riley Schuyler, HBR Tennessee (v.Concorde) van Henk van de Pol, en de KWPN-goedgekeurde hengst Amadeus (v.Guidam) van Karim El Zhogby. Elottie W staat bovendien als (over)grootmoeder geregistreerd van een keur aan succesvolle sportpaarden, waaronder de internationaal 1.60m GP-paarden Richmond W (Henrik Lanner), Woklahoma (Roberto Teran), Halla (Hendrik-Jan Schuttert), Demilion W en Wiesielottie (Willem Greve), maar ook de goedgekeurde hengsten First Verdi en Jumper Verdi, die beide internationaal worden uitgebracht.

Via stempelhengst Farn komen we dan uit bij de Marco Polo-dochter Zottie, de volle zus van de goedgekeurde Grand Prix-hengst Irco Polo. Zij zijn beide gefokt uit stammoeder Lottie (v.Sinaeda) die aan de basis staat van een indrukwekkend aantal internationale sportpaarden. Deze merrie heeft een duidelijke stempel weten te drukken op de moderne Nederlandse springpaardenfokkerij.

Irco Polo (v.Marco Polo)

Nakomelingen

– Sir Dior B (2022) hengstveulen v.Diarado, via Grand Prix Sales verkocht naar amazone uit Monaco
– The Queen Lottie B (2023) merrieveulen v.Diarado, door fokker aangehouden

Lady Lottie B is voor 2024 dragend van Diarado.

KWPN IBOP test

70 Exterieur
80 Springen
80 Galop
80 Techniek
75 Reflexen
75 Vermogen
80 Instelling
85 Rijdbaarheid & Bewerkbaarheid
80 Aanleg als springpaard

Bekijk ook eens

Fokmerries

Boracific VDL

2006 -Indorado x Indoctro
Fokmerries

Briolita

2006 -Padinus x Libero H
Fokmerries

Debutante Fortuna

2008 -Vingino x Vancouver