Naar de content

Silverstone x Chellano Z

Annastasia

Fokmerries

Algemene informatie

Naam
Annastasia
Afstamming
Silverstone x Chellano Z
Geslacht
Merrie
Geboortejaar
2005
Kleur
Schimmel
Stokmaat
1.72m
Predikaten
1.20m PROK

Annastasia

Bijzonder interessant gefokte, grootramige schimmelmerrie uit één van de beste en bekendste springlijnen van Nederland: die van Larthago. Deze moederlijn heeft opmerkelijk veel internationale springpaarden en goedgekeurde hengsten voortgebracht. Tot ons verdriet hebben wij in 2022 afscheid moeten nemen van Annastasia.

Regalia Eickenrode

Moeder Caroline Z

Moeder Caroline Z brengt het waardevolle bloed van Chellano Z met zich mee, wiens opdruk het meest zichtbaar is op Annastasia. Caroline Z bracht onder meer het de in Oldenburg goedgekeurde internationale 1.45m springhengst Castellani Z van Christian Ahlman. De veulens uit deze lijn zijn zeer gewild op veilingen en ieder jaar vinden de nazaten hun weg naar de meest prestigieuze veilingen van Nederland en België. Caroline Z gaf zo Sandro Girl Z die 64.000 euro opbracht op Prinsjesag, in 2015 wisselde Zappa Z voor 20.000 euro van eigenaar op de veulenveiling in Zangersheide, Comme Ce La Z werd verkocht voor 34.000 euro op 2017 veulenveiling Borculo en in 2019 werd op dezelfde veiling Tavi Z voor 35.000 euro afgeslagen.

Larthago

Grootmoeder is de legendarische Larthago die wordt beschouwd als één van de beste Europese fokmerries. Ze sprong zelf op het hoogste niveau onder Mathijs van Asten en geeft deze kwaliteiten ook door aan haar nakomelingen. Ze kreeg maar liefst vijf zonen goedgekeurd, Piergiorgio Bucci’s 1.60m troef Casago, Cevin Z die op 1.50m hoogte acteerde, Shane Sweetnam’s 1.45m hengst Casago II, Dimitri Z 1.50m van Kim Kristensen en uiteraard de welbekende preferente hengst Harley VDL die met Jessica Kürten op 1.55m niveau uitkwam. Larthago gaf nog een keur aan sportpaarden, zo bereikten Hopes are High Z en Soren Z ook de 1.60m Grand Prix. Bovendien staat ze aan de basis van nog veel meer (inter)nationale sportpaarden en goedgekeurde hengsten, waaronder de bij meerdere stamboeken goedgekeurde Cantona TN die onder Kars Bonhof furore maakt.

Nakomelingen

2016: Luscinia Eickenrode (v.Detroit VDL), in Ierland actief op 1.30m niveau onder Suzanne Posnett
2019: Optivus Eickenrode (v.Jardonnay VDL), goedgekeurd in Engeland
2021: Regalia Eickenrode (v.Zirocco Blue VDL), dit merrieveulen houden we aan met oog op sport en fokkerij

Bekijk ook eens

Fokmerries

Boracific VDL

2006 -Indorado x Indoctro
Fokmerries

Briolita

2006 -Padinus x Libero H
Fokmerries

Lady Lottie B

2016 -For Pleasure x Nabab de Reve