Isabel W

 

Algemene gegevens:

 

Naam: 

 Isabel W

Afstamming:

 Apache x Houston

Geslacht:

 Merrie

Geboortejaar:

 2013

Kleur:

 zwartbruin

Stokmaat:

 1.72m

Stamboek:

 KWPN

Predikaten:

 voorl. keur, PROK, D-OC

 

 

Bloedgemaakte merrie van de te vroeg overleden Grand Prix hengst en topvererver Apache. Isabel W werd op de stamboekkeuring in Kootwijkerbroek met een veulen aan de voet vlot voorlopig keur verklaard met 75 punten voor exterieur en 80 punten voor beweging. Ze ontving hierbij het volgende commentaar van de jury: "Deze dochter van Apache is een patente merrie met een mooie uitstraling, hard beenwerk en een goed gevormde voorhand en een heel goed ontwikkelde schoft-/schouderpartij. De stap is actief met een goede overstap en ritme, in de draf toont ze een zeer goed achterbeengebruik met veel buiging er in en wat met name positief opvalt is haar takt en lichtvoetigheid. De galop is heel taktmatig, makkelijk, met een goede balans en ze kan goed op sprong blijven." 

 

Paarl, Koraal en Hanieta
Moeder Paarl is een elite EPTM-dr prok preferente merrie van de welbekende keurhengst Houston. Paarl gaf twee elitemerries en drie voorlopig keur merries, wat betekent dat al haar dochters zich op de merriekeuring hebben bewezen. Haar zoon Fado (v.Vivaldi) was actief op Z2-niveau alvorens op het hoogste niveau in de paradressuur mee te draaien (met Manon Claeys geselecteerd voor Paralympische Spelen van Rio de Janeiro). Dochter Havanna W (v.Apache) komt uit in de M2 en Koraal W (v.Desperado) behaalde met Femke Voet een zilveren medaille op de Hippiade 2019. Paarl is tevens de grootmoeder van Fermium (v.Andretti) die 1.35m springt onder Pascalle Lienesch. Grootmoeder Koraal ster preferent brengt het springbloed in deze lijn via haar vader Naturel, een nakomeling van de graag geziene volbloedhengst Lucky Boy xx. Koraal's nakomeling Zaniet (v.Solitair) was actief in de Zware Tour, ze is daarnaast ook de grootmoeder van Eclipse (v.Carambole, 1.50m), Elieta (v.Jazz, ZZ-Zwaar) en Vigo (v.Rousseau, Z1). Vervolgens zien we de ster ZZ-licht sportmerrie Hanieta, een dochter van de volbloedhengst All Wins xx. Hanieta werd in tegenstelling tot haar moeder Lanieta (ster preferent prestatie v.Huzaar) beperkt in de fokkerij ingezet en was net als haar halfzussen en halfbroers succesvol in de sport. Deze merrie heeft via haar vader een grote scheut volbloed toegevoegd aan de merrielijn, die ervoor zorgt dat Isabel W een relatief hoog percentage volbloed met zich meedraagt (44.14%). 

 

Lady Reveil-stam, merrielijn 27 fokfamilie 23
Isabel W is de vijfde merrie op rij die een ster of keurpredicaat op de keuring wist te behalen. De merries voor haar hebben daarnaast ook allemaal nog een extra predikaat op zak, dan wel voor eigen verdienste (sport-predikaat), dan wel voor de sport- of keuringssuccessen van hun nakomelingen (prestatie/preferent). De Lady Reveil-stam is een wijdvertakte stam die teruggaat op de kroon preferente Lady Reveil van Wittestein. Deze stam staat aan de basis van vele sportpaarden en goedgekeurde hengsten. Op de Family Rankings dressuur stond merrielijn 027 altijd hoog genoteerd en in 2008 zelfs op de eerste plaats.

 

Nakomelingen:

- 2021: Rhimpha Eickenrode (v.Hexagon's Kaygo), merrieveulen

 

 

Cijfers op KWPN Keuring:

Omschrijving Waarde
Exterieur 75
Beweging 80
Stap 80
Draf 75
Galop  80
Houding 75

 

Afstamming:

 

 

 

UB40 

Olivi

 

Apache

 

Kilucienne

 

 

Tolanda

Krack C

Isabel W

 

 

Olanda

 

 

Houston

Belisar

 

Paarl

 

Ciola

 

 

Koraal

Naturel

 

 

 

Hanieta

 Voor de gehele moederlijn, klikt u hier.