Debutante Fortuna 

Algemene gegevens:

 

Naam:

 Debutante Fortuna

Afstamming:

 Vingino x Vancouver

Geslacht:

 Merrie

Geboortejaar:

 2008

Kleur:

 Donkerbruin

Stokmaat:

 1.68m

Stamboek:

 KWPN

Predikaten

 Ster D-OC

 

Debutante Fortuna behaalde het sterpredicaat met 85 punten voor het springen. Moeder Zancoulavsca Fortuna ster prok prest (v.Vancouver uit Tulavsca Fortuna ster prest v.Corland) behaalde op de keuring 80 punten voor het springen en gaf al een in het Verenigd Koninkrijk nationaal 1.35m springpaard (v.Alicante HBC), voormalig WK Lanaken-deelnemer Iscolavsco Fortuna (v.Berlin) onder Thijs Derks die nu internationaal 1.40m springt onder Lars Kuster, Mario Prieto's internationale 1.35m paard Hancoulavsca Fortuna (v.Berlin) en de Eldorado vd Zeshoek-nazaat Go To Fortuna. Deze bruine ruin, in eigendom van Ballywater Bloodstock en familie Allen, springt internationaal 1.50m met de Ierse ruiter Bertram Allen. Dit duo heeft al meerdere overwinningen in de jonge paarden rubrieken op naam staan, maar ook al enkele topklasseringen in Grote Prijzen, zoals die van Lier en Opglabbeek.  

Moeder Zancoulavsca is daarbij een halfzus van het internationale 1.60m-paard Bulavsco (v.Verdi) van Sanne en Leon Thijssen, het in de Verenigde Staten op 1.60m actieve Queen Jane (v.Colman)  met McClain Ward & TJ O'Mara en de bij Breeders Elite Studbook licensed stallion Hanky Panky S (v.Carambole). De lijn stamt dan terug op de Nimmerdor prestatiemerrie Ilavsca Fortuna die een aangewezen 1.30m hengst, een internationaal 1.45m springpaard Biskit (Wim Janssen (USA) / Kate McNair (CAN) , het 1.50m springpaard Bottorfer van Michael Beckmann (GER) en het 1* eventingpaard Funnyboy Fortuna van Josh Moore gaf. Daarbij is ze de volle zus van de internationale springpaarden Partner SD (Andor Fortuna) en Handor Fortuna en de bij NRPS goedgekeurde Grand Prix hengst Lost Boy's Nandor Fortuna, die ook deelnam aan het WK in Rome in 1998. Ze komen alle vier uit de preferente prestatiemerrie Ulavsca (Rigoletto x Wagner x Goudhaantje), die bijzonder invloedrijk zou worden in de fokkerij. Debutante Fortuna heeft hiermee vier prestatie-merries in haar moederlijn. 

Uit deze directe lijn komen ook internationale springpaarden als Zandorrini Fortuna (v.Berlin), Vorione Fortuna (v.Orion Fortuna), Zellobee (v.Berlin), alsmede de KWPN-gekeurde hengst Entertainer (v.Warrant). Vader Vingino sprong op het hoogste niveau met Abdel Saïd en nam onder meer deel aan de Wereld Kampioenschappen. Zijn oudste producten treden in zijn voetsporen zoals Cavalia van Laura Kraut, Davino Q van Ben Schröder en Dino van Capt. Brian Cournane. Vingino voert de HorseTelex lijst categorie D aan en staat als enkele jaren in de WBFSH top 100 sires. Deze hengst is goedgekeurd voor de meeste grote Europese stamboeken. 

 

Nafok:

Debutante Fortuna gaf in 2013 een hengstveulen van Dallas VDL die op jonge leeftijd al goede zaken doet in Ierland. Zo won hij in 2016 onder andere de Young Irelander vrijspringen kwalificatieronde op de Millstreet Horse Show met het maximaal aantal punten op alle onderdelen. In 2017 won de hengst de welbekende Irish Breeder Classic voor 4-jarigen. In 2018 werd deze hengst genaamd Imnotafraid Fortuna goedgekeurd als dekhengst bij de Warmblood Studbook Ireland met de hoogste dagscore (lees hier meer) en maakte hij een winnend debuut in nationaal 1.30m niveau. Debutante Fortuna gaf in 2016 een hengstveulen van Grand Slam VDL, genaamd Lemond (ZIE FOTO). Dit veulen werd voor een zeer goede prijs verkocht op Starsale Veulenveiling in Drachten aan een internationaal springamazone. In 2017 werd voor het eerst een nakomeling van haar bij ons geboren: Matura Eickenrode (v.Glenfiddich VDL). Dit veulen behaalde een 3de prijs in de kampioenskeuring Fokdag Veluwe & Vallei in Terschuur en een uitnodiging voor de Nationale Veulenkeuring in Ermelo, alwaar ze als 12e in de prestigieuze kampioenskeuring werd geplaatst. Novacula Eickenrode, een dochter van Falaise de Muze, mocht zich in 2018 als derde opstellen van de merrieveulens in Terschuur. Zowel Matura als Novacula worden aangehouden met oog op sport en fokkerij. 

 

Nakomelingen:

2013: Imnotafraid Fortuna (v.Dallas VDL), Goedgekeurd in Ierland bij WSI, winnaar Irish Breeder Classic voor 4-jarigen 2017, springt internationaal 1.45m met Liam O'Meara (IRL)
2014: Jamile Fortuna (v.Durango VDL), in eigendom van gerenommeerde Nederlandse springstal, verkocht naar USA
2016: Lemond (v.Grand Slam VDL), verkocht op StarSale Veulenveiling Drachten, actief in het 1.20m in Zweden
2017: Matura Eickenrode (v.Glenfiddich VDL), 12e in de kampioenskeuring op de Nationale Veulenkeuring Ermelo
2018: Novacula Eickenrode (v.Falaise de Muze), 3de merrieveulens Fokdag Veluwe & Vallei
2020: Parcae Eickenrode (v.Harley VDL)
2021: Recula Eickenrode (v.Eldorado vd Zeshoek)

Debutante is voor 2022 drachtig van Eldorado van de Zeshoek.


Cijfers op KWPN Keuring als driejarige:

Omschrijving Waarde
Exterieur 70
Springen 85
Stap 70
Draf 75
Galop  80
Reflexen 85
Techniek 85
Vermogen 85

 

Afstamming:

 

 

 

Voltaire

Furioso II

 

Vingino

 

Gogo Moeve

 

 

Notre Dame II

Cassini I

Debutante Fortuna

 

 

Inessa

 

 

Vancouver

Le Tot De Semilly

 

Zancoulavsca Fortuna

 

Perpetua de Crocq x

 

 

Tulavsca Fortuna

Corland

 

 

 

Ilavsca Fortuna

Ilavsca Fortuna v. Nimmerdor
u. Ulavscav. Rigoletto
u. Mhilavsca v. Wagner
u. Jessica v. Goudhaantje
u. Friedel v. Makler I

 Voor de gehele moederlijn, klikt u hier