Briolita

 

Algemene gegevens:

 

Naam: 

 Briolita

Afstamming:

 Padinus x Libero H

Geslacht:

 Merrie

Geboortejaar:

 2006

Kleur:

 Bruin

Stokmaat:

 1.65m

Stamboek:

 KWPN

Predikaten:

ster, voorlopig keur, PROK, prestatie


Briolita is een dochter van de te vroeg overleden Heartbreaker-keurhengst Padinus. Briolita wist als driejarige 80/85 te scoren op de merriekeuring en werd derhalve uitgenodigd voor de NMK in Ermelo. Haar springgenen zijn het resultaat van een zorgvuldig opgebouwde merrielijn, gevuld met louter stempelhengsten, prestatiemerries en heel veel sport. Briolita is gefokt door Alphons Wesselink uit Geesteren. 

 


Moeder Viberolita 

Moeder Viberolita is een ster prok preferent prestatie merrie van de fantastische hengst Libero H. Na het sterpredicaat met 80 punten voor het springen te hebben behaald, werd zij ingezet voor de fokkerij. Haar zoon Duncan (v.Lord Z) springt 1.40m in de USA met Juan Pablo Gnecco (COL) en dochter Giberolita (v.C-Ingmar) springt internationaal 1.40m met Rebecca Kaarem (NOR). Haar nazaat Entrepreneur (v.Clinton) is op 1.55m succesvol met Veronique Morsink. De combinatie sleepte in de zomer van 2019 zelfs teamgoud op het EK Young Riders in de wacht! Entrepreneur is vervolgens verkocht naar Olympisch ruiter Mac Cone. 

Grand-Prix grootmoeder Polita

De Voltaire-dochter Polita maakte furore op het hoogste niveau onder Henk van de Pol. 
Voorafgaande haar sportcarrière, bracht Polita de nakomelingen Viberolita (zie hierboven) en Wannahave (v.Numero Uno). Deze ruin wist eveneens de top te behalen en sprong 1.60m met meerdere ruiters. 

Bryolita-stam

De moeder van Polita, was de Notaris-dochter Delita, een merrie die van grote invloed op de fokkerij zou worden. Naast haar Grand Prix-dochter Polita, wist ook haar Animo-nazaat Santerino onder Natale Chiaudani (ITA) dit niveau te behalen. Met Velito (v.Haarlem) bracht ze haar derde internationale springpaard. Haar lijstje kleinkinderen is zeker zo indrukwekkend, ze wist als groot- en overgrootmoeder nog sterk te vererven. Delita was zelf een halfzus van de 1.60m-hengst Ikoon. Ikoon was de eerste goedgekeurde nakomeling van Libero H. 

Aan de basis van deze lijn vinden we de merrie Bryolieta (v.Kroonprins, 1937), merrielijn 48, fokfamilie 147). 

Nakomelingen

 

- Frivolita (v.Clinton, 2010) wordt ingezet als fokmerrie in België door de Grand Prix-ruiter en fokker Guy Beyers. 
- Giolita (v.C-Ingmar, 2011) wordt uitgebracht op internationaal 4* 1.50m Grand Prix niveau door Bertram Allen met wie zij al meerdere topklasseringen wist te behalen, voorheen gereden door Pia-Luise Aufrecht (GER) & Therese Søhol Henriksen (NOR). In 2021 verkocht naar Amerikaanse amazone Emma Sargentt, die al meerder topklasseringen in het 1.45m behaalde.
- Habab-W (v.Nabab de Reve, 2012) wordt uitgebracht op internationaal 1.45m niveau door Cassio Rivetti (BRA) in de Verenigde Staten en maakte mid 2020 zijn debuut in de 1.50m Grand Prix.
- Clementa SHO Z (v.C-Ingmar, 2014) actief in het 1.30m met Pia Luise Aufrecht
- Carly-Rae SHO Z (v.Cristallo, 2015), in eigendom van Stal het Oosterbrook.
- Chaquira Z (v.Chaqui Z, 2017), in eigendom van gerenommeerde springstal.
- Romaleos Eickenrode (v.Chaqui Z, 2021), deels verkocht aan gerenommeerde hengstenhouder 

In 2022 verwachten wij veulens van Dominator en Emerald (ET) van Briolita.

 


 Cijfers op KWPN Keuring als driejarige:

 

Omschrijving Waarde
Exterieur 80
Springen 85
Stap 70
Draf 80
Galop  80
Reflexen 80
Techniek 85
Vermogen 85

  

 

Afstamming:

 

 

 

Heartbreaker

Nimmerdor

 

Padinus

 

Bacarole

 

 

Ladina

Grannus

Briolita

 

 

Everdina

 

 

Libero H

Landgraf I

 

Viberolita

 

Oktave

 

 

Polita

Voltaire

 

 

 

Delita

 

Voor de gehele moederlijn, klikt u hier.