Boracific VDL

 

 

Algemene gegevens:

 

Naam:

 Boracific VDL

Afstamming:

 Indorado x Indoctro

Geslacht:

 Merrie

Geboortejaar:

 2006

Kleur:

 Vos

Stokmaat:

 1.69m

Stamboek:

 KWPN

Predikaten Elite Prestatie PROK Sport-Spr 1.30m


Boracific VDL is een zeer luxe, bloederige NMK en Elite merrie en gefokt bij VDL Stud te Bears. De merrie is Z springen geklasseerd met winstpunten en draagt het predikaat elite sport-springen prestatie. 

Boracific kreeg in 2009 in Boijl 80 punten voor het exterieur, 80 punten voor de galop en 85 punten voor het springen. De jury noemde haar 'een jeugdige merrie met veel rasuitstraling. Boracific springt met heel veel reflexen (90 punten) en een snel voorbeen en opent achter zeer goed.' (Bron: KWPN in 'Opvallend veel goede springpaarden in Boijl', 04-07-2009). Boracific werd reservekampioen op de centrale keuring Friesland te Warga in 2009 bij de 3-jarige springmerries. Boracific behoorde bij het Nationaal Kampioenschap Vrijspringen tot de beste vijftien springmerries van Nederland in 2009 te Ermelo.


Moeder Pacific

Moeder is de ster preferente prestatie Indoctro-dochter Pacific, die reeds meerdere keur en elitemerries heeft gebracht. Daarnaast is zij ook de moeder van het internationale springpaard Acific VDL (v.Silverstone) die in Denemarken onder de amazone Ann Lagaard uitkomt, het 1.35m paard Hacific VDL en van Ferrari VDL (v.Cardento) die in 2018 werd aangekocht door Paul Schockemöhle en inmiddels actief is op internationaal 1.55-1.60m niveau onder Zoe Osterhoff. 

Shoraya 

De grootmoeder van Boracific is de beroemde Keur, Preferente en Prestatie merrie Shoraya. Shoraya bracht eveneens Aldato (goedgekeurde hengst en Grand Prix springen), Dehlia (1.50m springen en Nationaal Kampioen 'Keur' merrie en moeder van Grand Prix springpaard Quality Boy), Collete ( 'Keur' en moeder van Edminton die de Grand Prix van Leeuwarden won), Wildroos ('Keur, Preferent en Prestatie'merrie en verder Nationaal Kampioen en moeder van de Grand Prix paarden Deka en Ishan en Oray. De laatste sprong op internationaal 1.40m niveau).

Zilveren medaillewinnaar van de  Olympische Spelen 2012 in Londen Bubalu heeft dezelfde grootmoeder als Boracific. Deze Holsteiner stam staat onder nummer 474A, evenals  bijvoorbeeld de volgende hengsten en op internationaal niveau presterende springpaarden Calato, Azteca VDL, Crespo VDL, Wizzerd, Verdi, Bubalu VDL, Montreal, Pessoa, Notre Dame, Vingino en Great Pleasure.

  

Nakomelingen Boracific:

- Gladius Eickenrode (2011) ster prok v.Harley VDL, internationaal 1.35m springpaard, actief in de USA
- Hesperus Eickenrode (2012) v.Zirocco Blue VDL, springt 1.40m in Mexico met Andres Berganza 
- Icarius Eickenrode (2013) prok v.Zirocco Blue VDL, actief op 1.40m niveau met Henri Stegeman. Eind 2020 verkocht naar China.
- Lancearius Eickenrode (2016) v.Harley VDL, reservekampioen springveulens Terschuur, uitgenodigd voor de NVK in Ermelo en verkocht op Veulenveiling Midden-Nederland.
- Magnifico Eickenrode (2017) v.Harley VDL, Kampioen springveulens Fokdag Veluwe & Vallei in Terschuur, uitgenodigd voor NVK in Ermelo en verkocht op Veulenveiling Midden-Nederland.
- Novacific Eickenrode (2018) v.Baltic VDL, dit merrieveulen houden we aan met oog op sport en voortzetten merrielijn
- Octavus Eickenrode (2019) v.Harley VDL, via Veulenveiling Midden-Nederland verkocht naar de Verenigde Staten. 
- Reginacific Eickenrode (2021) v.Comme Il Faut, dit merrieveulen houden we aan met oog op sport en fokkerij

In 2022 verwachten wij een veulen van Etoulon VDL uit Boracific VDL. 

 

 

 

Cijfers op KWPN Keuring als driejarige:

 

Omschrijving Waarde
Exterieur 80
Springen 85
Stap 70
Draf 75
Galop  80
Reflexen 90
Techniek 85
Vermogen 85

 

 

Afstamming:

 

 

 

Corrado I

Cor de la Bryere

 

Indorado

 

Soleil

 

 

Aida

Ahorn Z

Boracific VDL

 

 

Tresse

 

 

Indoctro

Capitol I

 

Pacific VDL

 

Vanessa VII

 

 

Shoraya

Ladykiller XX

 

 

 

Etoile

 

Voor de gehele moederlijn, klikt u hier.