Naar de content

Cardento x Heartbreaker

Kalorata Eickenrode

Fokmerries
Veulens

Algemene informatie

Naam
Kalorata Eickenrode
Afstamming
Cardento x Heartbreaker
Geslacht
Merrie
Geboortejaar
2015
Kleur
Bruin
Stokmaat
1.61m
Stamboek
KWPN

Kalorata Eickenrode

Kalorata Eickenrode werd op 27 mei 2015 geboren op Eickenrode. Zij is een dochter van de Olympische hengst en topvererver Cardento en een telg uit Holsteinerlijn 206. Als een nakomeling met een gretig karakter uit onze Heartbreaker-merrie Heartbeat Z ontving zij de naam Kalorata, Latijn voor (heet)hoofdig, vurig. Haar halfbroer Jignipes Eickenrode (v.Zirocco Blue VDL) is een jong talent van de legendarische John Whitaker en het duo komt nu uit op internationaal 1.50m niveau. Halfzus Ignigena Eickenrode (v.Eldorado vd Zeshoek) is actief op 1.40m niveau in het Verenigd Koninkrijk.

Moeder Heartbeat Z

Een halfzus van Heartbeat Z, Oliva Z werd 6de op de veulenkeuring in Zangersheide en werd op de Zangersheide veilling verkocht naar Italië, alwaar ze uiteindelijk 1.45m liep. In 2008 stond Oliva Z op de zevende plaats van de Z-ranking. Oliva Z was in eigendom van FEI-ruiter en internationaal paardenhandelaar Davide Kainich en werd uitgebracht door internationaal springamazone Lucia Vizzini (partner Philippe Le Jeune). De andere halfzus van Heartbeat Z is Butterfly A.M. (v.Concorde), zij bracht onder meer de 1.45m Grand Prix paarden Hannibal A.M. (v.Airport A.M.) en La Gatta A.M. (v.Stolzenberg), beiden gereden door Michele Facchin (ITA).  

Moeder Heartbeat Z met halfzus Nobilita Eickenrode

Thia: Lord Z, Atlantic VDL, In Style en Anyway 33

De derde merrie Thia (vader  Calando I) is de moeder van de goedgekeurde hengst Lord Calandus (WESTF, BAVAR) en de bekende goedgekeurde hengst Lord Z. De laatste acteerde met John Whitaker op Grand Prix niveau en ook zijn nakomelingen presteren opvallend goed in de sport. Daarbij blijkt hij ook steeds meer van waarde in de moederlijn. Lord Z die overtuigt in eigen prestaties, bloedlijnen en nakomelingen is dan ook bij meerdere grote Europese stamboeken  goedgekeurd.  
Thia is eveneens de moeder van Diana (v.Lord), welke in combinatie met Acord II drie 1.60m paarden bracht : Anyway 33, In Style en Atlantic VDL. In Style was een gevierde aanwinst voor de springsport in Canada, hij schreef met zijn ruiter Ian Miller geschiedenis door een cruciale foutloze ronde neer te zetten en zo de zilveren teammedaille op Olympische Spelen in Peking veilig te stellen voor Canada. Een jaar eerder behaalde het duo een individuele 4de positie op de Pan American Games in Rio de Janeiro en leverden toen ook een bijdrage aan teamzilver. Andere hoogtepunten uit hun carrière: het winnen van drie Wereldbeker kwalificaties, de zege in de $200,000 Grand Prix van Spruce Meadows en tweemaal de winst op de nationale Canadase kampioenschappen. Atlantic VDL werd goedgekeurd in Holstein & Zangersheide en was o.a. gestationeerd bij VDL stud. Atlantic VDL werd onder andere Bundeschampionate bij de 6-jarigen, Nederlands kampioen Z-springen met Ulrich Kirchoff en was actief op het hoogste niveau onder Wout-Jan van der Schans en Jur Vrieling. In zijn loopbaan won hij onder meer de Grand Prix van Frankfurt, werd hij 2de de GP Villach en die van Gera, 2de in Lanaken Sires of the World en plaatste hij zich als 7de in Wereldbeker te Vigo.    

Nakomelingen

2019 Ocellus Eickenrode (v.Erco van ’t Roosakker)
2022 Specula Eickenrode (v.Grandorado TN), verkocht op HorseSales.auction
2023 Tagos Eickenrode (v.Eldorado vd Zeshoek), verkocht via Elite Veulenveiling Borculo naar een gerenommeerde Belgische hengstenhouder
2024 Uragos Eickenrode (v.Eldorado vd Zeshoek)

Bekijk ook eens

Veulens
Verkocht

Theilatos Eickenrode

2023 -Eldorado vd Zeshoek x Vingino
Veulens
Verkocht

Thaleia Eickenrode

2023 -Vitalis x Apache
Veulens
Verkocht

Tagos Eickenrode

2023 -Eldorado vd Zeshoek x Cardento