Naar de content

Indoctro x Ahorn

Jena Eickenrode

Fokmerries
Sportpaarden
Veulens

Algemene informatie

Naam
Jena Eickenrode
Afstamming
Indoctro x Ahorn
Geslacht
Merrie
Geboortejaar
2014
Kleur
Schimmel
Stokmaat
1.66m
Stamboek
KWPN
Predikaten
Stb-ext D-OC

Jena Eickenrode

Bloedgemaakte nakomeling van Indoctro uit de inmiddels overleden Ahorn-merrie Noraly. Deze merrie komt uit de lijn van onze overleden topmerrie Eickenrode’s Queen Chin (stamboeknaam Zena) en is naar haar vernoemd. Jena is een scherpe merrie met een fijn karakter en wordt momenteel door Aline bereden.

Eickenrode’s Queen Chin

Zena was  een zwarte keur IBOP-spr sport-spr merrie van Chin Chin x Nimmerdor. De merrie vertoonde  veel bloed en beschikte over bijzondere springcapaciteiten. De merrie liep in de sport onder de naam Eickenrode’s Queen Chin. In 2011 was de merrie onder meer reservekampioen van Gelderland in de klasse Z en winnaar van het befaamde Nationaal Concours Het Gouden Ei en Indoor Barneveld. Op de Hippiade in Ermelo in 2011 stond de merrie als 4de over de eerste 2 manches geplaatst en op de tweede dag, waar de beste 25 terug kwamen en met een schone lei begonnen, uiteindelijk als 11de gekwalificeerd. In 2012 was de merrie ook nog 4de op de Gelderse Kampioenschappen klasse Z en was hiermee gekwalificeerd voor de Nederlandse Kampioenschappen. Ondanks de vele belangstelling, de goede resultaten en de ogenschijnlijk veelbelovende toekomst in de sport, hebben wij de merrie uit de sport gehaald in februari 2012. We bleven bij ons oorspronkelijk doel, te weten de merrie in te zetten in de fokkerij. Uit deze lijn komen extreem veel bijzonder goede (internationale) springpaarden. Tot ons groot verdriet hebben wij deze merrie  echter in maart 2013 moeten laten inslapen, een week na de geboorte van het eerste veulen, na een niet geslaagde koliekoperatie in de wetenschap dat het uiterst moeilijk zal zijn ooit weer zo een merrie te vinden.

Noraly

Na het overlijden van Zena, zijn wij op zoek gegaan naar een merrie uit deze moederlijn. Wij vonden zo Noraly, de halfzus van Zena’s moeder Kimberly. Noraly had diezelfde opdruk en het heldere oog als de andere paarden uit deze lijn. We waren dan ook heel blij en dankbaar toen zij in 2014 een gezonde dochter van Indoctro op de wereld zette: Jena Eickenrode. Noraly’s halfzus Kimberley gaf naast onze Queen Chin onder andere het 1.40m springpaard Stormwind (v.Corland), de bij het Deens Warmbloedstamboek goedgekeurde Rockland (v.Corland) en de 2e bezichtigings 1.50m springpaard Velaskus (v.Quite Easy I). De ster preferente prestatie merrie Utah (v.Caracas) staat via haar andere Nimmerdor-dochter Latina ook aan de basis van de AES gekeurde Grand Prix hengst Cuba (v.Cassini II), het 1.60m Grand Prix paard Viva (v.Corrado I) en een keur aan 1.45m springpaarden, die op diens beurt ook weer goede nakomelingen hebben gegeven.

Nakomelingen

2018 Novator Eickenrode (v.Untouched), verkocht
2021 Regificus Eickenrode (v.Chopano VA Z)

Bekijk ook eens

Veulens
Verkocht

Theilatos Eickenrode

2023 -Eldorado vd Zeshoek x Vingino
Veulens
Verkocht

Thaleia Eickenrode

2023 -Vitalis x Apache
Veulens
Verkocht

Tagos Eickenrode

2023 -Eldorado vd Zeshoek x Cardento