Naar de content

Heartbreaker x Acord II

Heartbeat Z

Fokmerries

Algemene informatie

Naam
Heartbeat Z
Afstamming
Heartbreaker x Acord II
Geboortejaar
2004
Kleur
Koffievos
Stokmaat
1.58m
Stamboek
Zangersheide

Heartbeat Z

Heartbeat Z is een dochter van de preferente Heartbreaker, Zangersheide geregistreerd en komt uit de Holsteinerlijn 206. Haar nakomeling Jignipes Eickenrode (v.Zirocco Blue VDL) is een jong talent van de legendarische John Whitaker en het duo komt nu uit op internationaal 1.50m niveau. Ignigena Eickenrode (v.Eldorado vd Zeshoek) heeft onder Sophie Paxton haar 1.40m debuut gemaakt.

Een halfzus van Heartbeat Z, Oliva Z werd 6de op de veulenkeuring in Zangersheide en werd op de Zangersheide veilling verkocht naar Italië, alwaar ze uiteindelijk 1.45m liep met Lucia Vizzini (partner Philippe Le Jeune).. In 2008 stond Oliva Z op de zevende plaats van de Z-ranking. De andere halfzus van Heartbeat Z is Butterfly A.M. (v.Concorde), zij bracht onder meer de 1.45m Grand Prix paarden Hannibal A.M. (v.Airport A.M.) en La Gatta A.M. (v.Stolzenberg), beiden gereden door Michele Facchin (ITA).  

Thia: Lord Z, Atlantic VDL, In Style en Anyway 33

Grootmoeder van Heartbeat is Thia (vader  Calando I), zij is  de moeder van de goedgekeurde hengst Lord Calandus (WESTF, BAVAR) en de bekende goedgekeurde hengst Lord Z. De laatste acteerde met John Whitaker op Grand Prix niveau en ook zijn nakomelingen presteren opvallend goed in de sport, zo was hij alleen al op het WK Jonge Springpaarden Lanaken in 2012 door maar liefst  8 nakomelingen vertegenwoordigd. Daarbij blijkt hij ook steeds meer van waarde in de moederlijn. Lord Z die overtuigt in eigen prestaties, bloedlijnen en nakomelingen is dan ook bij meerdere grote Europese stamboeken  goedgekeurd.  
Thia is eveneens de moeder van Diana (v.Lord), welke in combinatie met Acord II drie 1.60m paarden bracht : Anyway 33, In Style en Atlantic VDL. In Style was een gevierde aanwinst voor de springsport in Canada, hij schreef met zijn ruiter Ian Miller geschiedenis door een cruciale foutloze ronde neer te zetten en zo de zilveren teammedaille op Olympische Spelen in Peking veilig te stellen voor Canada. Een jaar eerder behaalde het duo een individuele 4de positie op de Pan American Games in Rio de Janeiro en leverden toen ook een bijdrage aan teamzilver. Andere hoogtepunten uit hun carrière: het winnen van drie Wereldbeker kwalificaties, de zege in de $200,000 Grand Prix van Spruce Meadows en tweemaal de winst op de nationale Canadase kampioenschappen. Atlantic VDL werd goedgekeurd in Holstein & Zangersheide en was o.a. gestationeerd bij VDL stud. Atlantic VDL werd onder andere Bundeschampionate bij de 6-jarigen, Nederlands kampioen Z-springen met Ulrich Kirchoff en was actief op het hoogste niveau onder Wout-Jan van der Schans en Jur Vrieling. In zijn loopbaan won hij onder meer de Grand Prix van Frankfurt, werd hij 2de de GP Villach en die van Gera, 2de in Lanaken Sires of the World en plaatste hij zich als 7de in Wereldbeker te Vigo.    

Heartbreaker

Heartbreaker is al jaren lijstaanvoerder bij het KWPN en BWP qua springindex en vaderdier van o.a. Harley , Padinus, Toulon, Actionbreaker en talloze andere internationale springpaarden. Daarnaast zien we de hengst bij veel internationale springpaarden als vader van de moeder (o.a. Cornet Obolensky, Via Volo, Arezzo VDL) en verder in de moederlijn. Moedersvader van Heartbeat Z is de hengst Accord II, een van de drie zeer goed springende broers. Zijn oudere en jongere volle broer sprongen internationaal onder Jos Lansink . Hij is vader van de goedgekeurde hengsten zoals Atlantic, Arpeggio, Araconit, Acorado en Action Hero en internationale springpaarden als Acondo, Alido, Alando en In Style. 

Nakomelingen

2013: Ignigena Eickenrode (v.Eldorado vd Zeshoek), succesvol in jonge paarden rubrieken met Zoï Snels, actief in Schotland / Verenigd Koninkrijk in het 1.35m met Sophie Paxton
2014: Jignipes Eickenrode (v.Zirocco Blue, sportnaam James), internationaal 1.50m niveau met John Whitaker (GBR) 
2015: Kalorata Eickenrode (v.Cardento), door ons ingezet voor de fokkerij 
2016: Lacertus Eickenrode (v.Kannan), zeer beloftevol veulen en verkocht naar hengstenhouder, helaas overleden in opfok. 
2018: Nobilita Eickenrode (v.Kannan), werd uitgenodigd voor de Nationale Veulenkeuring in Ermelo en is aangehouden met oog op fokkerij 
2019: Orientis Eickenrode (v.Kannan), aangehouden met oog op sport 
2021: Rhetoreia Eickenrode (v.Zirocco Blue VDL), verkocht naar Verenigd Koninkrijk 
2022: Scintilla Eickenrode (v.Grandorado TN)
2023: Thraseia Eickenrode (v.Zirocco Blue VDL), verkocht naar sportstal in Duitsland.

In 2024 verwachten wij een veulen van Dominator 2000 Z uit Heartbeat Z.

Bekijk ook eens

Fokmerries

Boracific VDL

2006 -Indorado x Indoctro
Fokmerries

Briolita

2006 -Padinus x Libero H
Fokmerries

Lady Lottie B

2016 -For Pleasure x Nabab de Reve