Nieuws 2011

Eickenrode's Queen Chin naar zege in Indoor Barneveld

06-11-2011

Gisteravond heeft Eickenrode's Queen Chin onder Jan Willem Kraaij weer goed gepresteerd. Slechts 3 weken na het Gouden Ei gingen zij er ook tijdens Indoor Barneveld 2011 met de zege vandoor in de klasse Z/ZZ.
Filmpje van de finale Z springen op youtube:

 

Eickenrode's Queen Chin wint Gouden Ei

15-10-2011

Vanavond is Eickenrode's Queen Chin na een spannende Puissance onder Jan Willem Kraaij winnaar geworden van het beroemde Gouden Ei te Barneveld 2011. Deze wedstrijd is over 4 manches berekend. Aan de start van de Puissance stond de combinatie aan de leiding over de 3 reeds verreden manches. Een foutloze ronde in de Puissance betekende barrage, waarin de muur tot een hoogte van 1.80 werd opgebouwd. Na 3 barrages foutloos te hebben voltooid, was de combinatie verzekerd van het Gouden Ei 2011 klasse Z/ZZ springen. Filmpje van de Puissance met de muur op 1.80m: 

 

Gouden Ei

12-10-2011

Tijdens het Gouden Ei 2011 te Barneveld heeft de keurmerrie van Chin Chin goed gepresteerd. In het eerste parcour werd de 2de plaats behaald en in het 2de parcours de 1e prijs in de klasse Z springen.
Filmpje 2de parcour: {/youtube}RRM1e_TGeHw{/youtube}

 

Eickenrode's Queen Chin behaalt sportpredikaat

12-10-2011

Eickenrode's Queen Chin heeft onlangs het sportpredikaat springen behaald. Daarnaast is de grootmoeder Utah postuum prestatiemerrie verklaard.

 

Eickenrode's Queen Chin door naar finale Hippiade

09-09-2011

Vandaag vonden de eerste twee manches Z springen plaats op de Hippiade te Ermelo. Van de 52 combinaties bleven er twaalf dubbel foutloos, onder wie Jan Willem Kraaij met Eickenrode's Queen Chin. Dit in combinatie met zijn snelle tijd resulteerde in een uitstekende vijfde plaats over de 2 manches. Hiermee behoorde de combinatie tot de beste twintig die morgen zullen terugkomen om in de finale te strijden om het Nederlands Kampioenschap klasse Z springen. Alle twintig deelnemers zullen weer met een schone lei beginnen.

1e manche: {/youtube}jpw3Z9mhXKo{/youtube}
2de manche : {/youtube}7CaWy3acfBc{/youtube}

Edit: Ook de 3e manche kwam Eickenrode's Queen Chin foutloos rond, in de 4de manche had de combinatie helaas 1 pechbalk en door de nieuwe wijze van puntentelling behaalde de combinatie de 11de plaats. Slechts 1 fout over 4 manches is een hele sterke prestatie.

cfcc

Eickenrode's Queen Chin Gelders reservekampioen klasse Z

13-08-2011

Vrijdagmorgen gingen de Gelderse Kampioenschappen Z springen te Brummen bij de paarden van start. Eickenrode's Queen Chin (v. Chin Chin) onder Jan Willem Kraaij wist over beide manches foutloos te blijven. Na deze twee manches stond de combinatie op plaats 1. Zaterdagmiddag mochten de 25 beste combinaties in de finale terugkomen. Eickenrode's Queen Chin had helaas één pechfout en werd ondanks toch nog fraai reservekampioen in de klasse Z. Deze combinatie wordt ook afgevaardigd naar de Hippiade. Een knappe prestatie aangezien zij pas sinds april een combinatie vormen en de merrie toen nog L sprong.

 

Boracific VDL in lijst fokwaarden KWPN

01-03-2011

Boracific VDL heeft een fokwaarde van 152 met betrouwbaarheidspercentage van 53% als merrie zonder nakomelingen in de sport. 

 

Hengstveulen van Harley VDL geboren bij Eickenrode

09-02-2011

Dinsdag 8 februari werden we verblijd met de komst van een chique bruin hengstveulen uit Boracific VDL. De vader Harley VDL gecombineerd met de merrie Boracific VDL zou toch garant moeten staan voor een bovengemiddeld springpaard.