Naar de content

Kannan x Heartbreaker

Nobilita Eickenrode

Fokmerries
Veulens

Algemene informatie

Naam
Nobilita Eickenrode
Afstamming
Kannan x Heartbreaker
Geslacht
Merrie
Geboortejaar
2018
Kleur
Koffievos
Stokmaat
1.68m
Stamboek
KWPN
Predikaten
D-OC

Uit onze Heartbeat Z (Heartbreaker x Acord II) is een veulen van Kannan geboren. Een mooi, groot en levendige vosmerrie.  Ze heeft de naam Nobilita Eickenrode gekregen, dit is de imperatief van het werkwoord nobilitare dat beroemd maken, verbeteren of veredelen’ betekent. Het vindt zijn grondslag in Nobilitas, een politieke klasse in de Romeinse republiek en een eretitel voor families wier voorvaderen hoge functies hadden bekleed. Een passende naam gezien de bekende vader en grootvader van dit veulen. 

Nobilita Eickenrode plaatste zich op de Paardenfokdag Veluwe & Vallei in Terschuur voor de kampioenskeuring alwaar ze 6de werd en een uitnodiging verdiende voor de Nationale Veulenkeuring in Ermelo. 

Moeder Heartbeat Z

Moeder Heartbeat Z bracht al Jignipes Eickenrode (v.Zirocco Blue VDL), een jong talent van de legendarische ruiter John Whitaker die hem op internationaal 1.50m niveau brengt, en Ignigena Eickenrode (v.Eldorado vd Zeshoek). Deze merrie is actief op 1.40m niveau in het Verenigd Koninkrijk met de jonge amazone Sophie Paxton. Een halfzus van Heartbeat Z, Oliva Z werd 6de op de veulenkeuring in Zangersheide en werd op de Zangersheide veilling verkocht naar Italië, alwaar ze uiteindelijk 1.45m liep onder internationaal springamazone Lucia Vizzini (partner Philippe Le Jeune).. In 2008 stond Oliva Z op de zevende plaats van de Z-ranking. De andere halfzus van Heartbeat Z is Butterfly A.M. (v.Concorde), zij bracht onder meer de Grand Prix paarden Hannibal A.M. (v.Airport A.M.) en La Gatta A.M. (v.Stolzenberg), beiden gereden door Michele Facchin (ITA). 

Thia: Lord Z, Atlantic VDL, In Style en Anyway 33

De derde merrie Thia (vader  Calando I) is de moeder van de goedgekeurde hengst Lord Calandus (WESTF, BAVAR) en de bekende goedgekeurde hengst Lord Z. De laatste acteerde met John Whitaker op Grand Prix niveau en ook zijn nakomelingen presteren opvallend goed in de sport. Daarbij blijkt hij ook steeds meer van waarde in de moederlijn. Lord Z die overtuigt in eigen prestaties, bloedlijnen en nakomelingen is dan ook bij meerdere grote Europese stamboeken  goedgekeurd.  
Thia is eveneens de moeder van Diana (v.Lord), welke in combinatie met Acord II drie 1.60m paarden bracht : Anyway 33, In Style en Atlantic VDL. In Style was een gevierde aanwinst voor de springsport in Canada, hij schreef met zijn ruiter Ian Miller geschiedenis door een cruciale foutloze ronde neer te zetten en zo de zilveren teammedaille op Olympische Spelen in Peking veilig te stellen voor Canada. Een jaar eerder behaalde het duo een individuele 4de positie op de Pan American Games in Rio de Janeiro en leverden toen ook een bijdrage aan teamzilver. Andere hoogtepunten uit hun carrière: het winnen van drie Wereldbeker kwalificaties, de zege in de $200,000 Grand Prix van Spruce Meadows en tweemaal de winst op de nationale Canadase kampioenschappen. Atlantic VDL werd goedgekeurd in Holstein & Zangersheide en was o.a. gestationeerd bij VDL stud. Atlantic VDL werd onder andere Bundeschampionate bij de 6-jarigen, Nederlands kampioen Z-springen met Ulrich Kirchoff en was actief op het hoogste niveau onder Wout-Jan van der Schans en Jur Vrieling. In zijn loopbaan won hij onder meer de Grand Prix van Frankfurt, werd hij 2de de GP Villach en die van Gera, 2de in Lanaken Sires of the World en plaatste hij zich als 7de in Wereldbeker te Vigo. 

Bekijk ook eens

Veulens
Verkocht

Theilatos Eickenrode

2023 -Eldorado vd Zeshoek x Vingino
Veulens
Verkocht

Thaleia Eickenrode

2023 -Vitalis x Apache
Veulens
Verkocht

Tagos Eickenrode

2023 -Eldorado vd Zeshoek x Cardento