Naar de content

Apardi x Indoctro

Magnificentia Eickenrode

Sportpaarden
Veulens
Verkocht

Algemene informatie

Naam
Magnificentia Eickenrode
Afstamming
Apardi x Indoctro
Geslacht
Merrie
Geboortejaar
2017
Kleur
Bruin
Stokmaat
1.68m
Stamboek
KWPN
Predikaten
1.20m springen

24 april werd een merrieveulen van Apardi geboren uit onze merrie Eline H. Dit bloederige, sterke merrieveulen ontving de naam Magnificentia Eickenrode, Latijn voor adel en hoogheid. Magnificentia ontving op de veulenkeuring een 1e premie. Magnificentia Eickenrode is geselecteerd voor The Youngsters Auction van dinsdag 23 mei 2023

Moeder Eline H

Moeder Eline H was een bloedgemaakte Indoctro-merrie uit een super sportstam. Helaas is de merrie in 2020 overleden. Eline H behaalde het prestatie-predikaat op basis van de sportprestaties van haar eerste drie nakomelingen. De oudste, Icelos Eickenrode (v.Dakar VDL), plaatste zich als zesjarige voor de Blom Cup finale en eindigde daar als zevende. Daarmee kwalificeerde de ruin zich tevens voor het WK Lanaken, alwaar hij de prestigieuze finale bereikte. Jinocentia Eickenrode (v.Arezzo VDL) is internationaal actief met Joanne Whitaker in de zevenjarige rubrieken en heeft al vele topklasseringen behaald. Kamena Eickenrode (v.Etoulon VDL) werd als veulen kampioen op de Fokdag in Terschuur, op de NVK 9de in de finale en sprong zich later onder Alice Palmer (GBR) in de kijker. Deze merrie werd vervolgens aangekocht door Grand Prix ruiter Richard Howley (IRL) en wordt momenteel door diens stal HK Horses op de internationale wedstrijden uitgebracht.

Grootmoeder Kiss Me II is een staatsprämie merrie van Corrado I. Zij bracht ook de 1.35m jumper Freddie H (v.Bacardi VDL). Ciona H Z werd als driejarige verkocht op de Swedisch Select Sales en ontving op de SWB keuring een 8 voor type, een 8.5 voor springtechniek en 9 voor spring instelling met een totaal van 48 punten voor het springen.  Kiss Me II is daarbij de grootmoeder van VDL Glenn BH, sportnaam Remington. Deze ruin werd in 2015 op vierjarige leeftijd voor 135.000 dollar verkocht aan Susan en Ariel Grange op de WEF Sport Horse Auction in Wellington Florida USA. Onder Daniel Coyle heeft de ruin meerdere aanzienlijke prijzen in de wacht gesleept in de jonge paarden rubrieken. Kiss Me II is eveneens de grootmoeder van het internationale springpaard Ben-A van Aurore der Straeten uit België. 

Holsteiner stamm 2151

De hauptstutbuch merrie Wanda VI (v.Othello) bracht met Corrado I tevens General Krachus, een internationaal 1,60m Grand Prix springpaard die in Duitsland veel gewonnen heeft onder Janne  Friederike Meyer, Schultz en Kreutzmann. Wanda VI is tevens de moeder van het internationaal springpaard Alboreto van Luca Onofri, die werd gefokt door voormalige springruiter en Holsteiner Fokker van het Jaar 2017 Ernst Carsten Rolfs. De Cor de la Bryere-merrie Intscha bracht het  bekende Grand Prix-springpaard Optiebeurs Richard -ook door Rolfs gefokt-, die veel successen behaalde met Otto Becker. In 1990 was de Rodrigo-nazaat de meest succesvolle én meest verdienende Holsteiner. Intscha gaf alsmede het nationaal springpaard Anaconda 20. De Cor de la Bryere merrie is daarnaast een halfzus van twee goedgekeurde hengsten van Nautilus xx: Dolman (KWPN en Holstein goedgekeurd) en Navarra II (Holstein goedgekeurd). De stam van deze merrie is Holsteiner lijn nummer 2151, die de aan Beezie Madden verkochte KWPN-goedgekeurde hengst Q.Breitling LS voortbracht en tal andere (inter)nationale springpaarden en goedgekeurde hengsten. 

Apardi, Indoctro, Corrado I, Othello, Cor de la Bryere

Vader Apardi (v.Corland) nam in 2016 deel aan de Olympische Spelen met Daniel Bluman en is de volle broer van Edwina Tops-Alexander’s Bacardi VDL. De preferente Indoctro behoort tot de top van de fokhengsten. Zijn nakomelingen presteren op het allerhoogste niveau in Grand Prix en wereldbekerwedstrijden. Indoctro heeft bij diverse stamboeken een hoge fokkerij-index. De vader van de grootmoeder is de bijzonder gewilde beroemde  Corrado I. Deze hengst won verschillende wereldbekerwedstrijden en was de meest winnende hengst in Duitsland onder Franke Sloothaak.  Corrado I is ondermeer ook de vader van Clinton en Indorado (beiden vermogen voor het hoogste werk) en bracht in totaal ca. 20 goedgekeurde hengsten en veel internationale springpaarden zoals Coradina. Othello is ook gewild in de moederlijn en in de vierde generatie zien we nogmaals  Cor de La Bryere, één van de pilaren van de Holsteinse fokkerij. 

Bekijk ook eens

Veulens
Verkocht

Theilatos Eickenrode

2023 -Eldorado vd Zeshoek x Vingino
Veulens
Verkocht

Thaleia Eickenrode

2023 -Vitalis x Apache
Veulens
Verkocht

Tagos Eickenrode

2023 -Eldorado vd Zeshoek x Cardento