Naar de content

Etoulon VDL x Indoctro

Kamena Eickenrode

Sportpaarden
Veulens
Verkocht

Algemene informatie

Naam
Kamena Eickenrode
Afstamming
Etoulon VDL x Indoctro
Geslacht
Merrie
Geboortejaar
2015
Kleur
Donkerbruin
Stokmaat
1.73m
Stamboek
KWPN
Predikaten
Sport-spr

Zeer bloederig merrieveulen met veel uitstraling uit onze Indoctro merrie Eline H. Vader Etoulon VDL lijkt een bijzondere fokhengst te worden met zijn geweldige springkwaliteiten. Het veulen is geboren op 9 april 2015 en donkerbruin, met mooie aftekeningen op het hoofd en 3 witte voetjes. We hebben het veulentje Kamena Eickenrode genoemd, naar Camena, een nimf uit de Romeinse mythologie.

30 juli j.l. werd Kamena Eickenrode tot Kampioen verkozen van de springveulens op de keuring in Terschuur. Hiermee verdiende ze eveneens een ticket naar de Nationale Veulenkeuring in Ermelo. Op de Nationale Veulenkeuring gooide ze wederom hoge ogen en werd ze uitgenodigd voor de kampioenskeuring. Hier werd ze als 9e geplaatst, een knappe prestatie!

Kamena Eickenrode is via Veulenveiling Midden-Nederland verkocht naar Azerbeidzjan. 

Voor meer informatie over de moederlijn, zie de merrie Eline H. 

Kamena Eickenrode in de sport

Kamena Eickenrode werd als jong paard verkocht naar Groot-Britannië. De Britse amazone Alice Palmer produceerde haar tot 2020 toen zij Kamena uitbracht op de Sunshine Tour in Spanje. Daar werd ze gerecruteerd door de Ierse Grand Prix-ruiter Richard Howley van HK Stables. Zij kochten de merrie aan met het oog op de toekomst in de hogere sport.

Bekijk ook eens

Veulens
Verkocht

Theilatos Eickenrode

2023 -Eldorado vd Zeshoek x Vingino
Veulens
Verkocht

Thaleia Eickenrode

2023 -Vitalis x Apache
Veulens
Verkocht

Tagos Eickenrode

2023 -Eldorado vd Zeshoek x Cardento