Naar de content

Harley VDL x Indorado

Gladius Eickenrode

Sportpaarden
Veulens
Verkocht

Algemene informatie

Naam
Gladius Eickenrode
Afstamming
Harley VDL x Indorado
Geslacht
Ruin
Geboortejaar
2011
Kleur
Bruin
Stokmaat
1.70m
Stamboek
KWPN
Predikaten
Ster prok

Gladius Eickenrode

Gladius Eickenrode is gefokt uit de NMK-merrie Boracific VDL elite PROK sport-spr prestatie v.Indorado. De Harley VDL-zoon beschikt over goede, ruime gangen met een uitstekende galoppade en lijkt veel potentie voor de hogere springsport te bezitten. Gladius is PROK gekeurd, draagt het sterpredikaat en maakte in het outdoorseizoen van 2017 succesvol zijn debuut in de internationale ring voor 6-jarigen. In oktober 2017 is Gladius Eickenrode verkocht aan een uiterst professionele stal die zich bezig houdt met de in- en verkoop en bemiddeling van springpaarden in het hoge segment voor de internationale markt, met name de USA. In 2018 heeft Gladius de oversteek gemaakt naar de Verenigde Staten en heeft daar onder zijn nieuwe amazone inmiddels al aansprekende resultaten in het 1.35m behaald. 

Harley VDL

De vader van Gladius Eickenrode is Harley VDL, wiens afstamming op en top sport en fokkerij combineert. De vaderlijn bestaat uit drie internationale springpaarden op rij, te weten Heartbreaker, Carthago en Caletto I. Ook zijn zij vader van vele internationale springpaarden en goedgekeurde hengsten, o.a. Toulon, Mylord Carthago, Countess G en Cantus. Moeder Larthago won vele 1.40m en 1.50m parcoursen. Zij bracht naast Harley VDL, de AES goedgedkeurde en 1.50m springende Cevin Z, de 1.45m Zangersheide goedgekeurde Dimitri, de 1.60m springende Soren Z, de KWPN goedgekeurde Casago van Piergiorgio Bucci en nog veel meer springpaarden die op hoog niveau actief zijn. Uit de halfzus van Harley’s moeder komt de Zangersheide goedgekeurde Caritano Z.

Harley VDL springt met veel inzet, afdruk en techniek. Dit geldt ook voor zijn nakomelingen. Zoon Harmony werd goedgekeurd bij het NRPS. Harley lijkt door te breken als leverancier van veelbelovende springpaarden

Bekijk ook eens

Veulens
Verkocht

Theilatos Eickenrode

2023 -Eldorado vd Zeshoek x Vingino
Veulens
Verkocht

Thaleia Eickenrode

2023 -Vitalis x Apache
Veulens
Verkocht

Tagos Eickenrode

2023 -Eldorado vd Zeshoek x Cardento