Naar de content

Twee Eickenrode paarden in finale Blom Cup

14 augustus 2019

Deze week vinden de KWPN Kampioenschappen plaats in Ermelo. Één van de meest interessante onderdelen is natuurlijk de zwaarbevochten strijd om de Blom Cup, de nationale kampioenschappen voor 5-, 6- en 7-jarige springpaarden. Drie Eickenrode paarden verschenen deze week aan start: Jignipes Eickenrode (James) (v.Zirocco Blue x Heartbreaker) bij de vijfjarigen en Knegt’s Icelos Eickenrode (v.Dakar VDL x Indoctro) en Icarius Eickenrode (v.Zirocco Blue x Indorado) bij de zesjarigen. 

Alle drie de paarden bleven foutloos de eerste dag, een bijzonder goede prestatie! James liep onder Danielle van Harskamp in de tweede manche tegen een foutje aan, wat hen helaas uit de finale hield. Desalniettemin, liet de schimmelruin zien uit het juiste hout gesneden te zijn. Zijn oorspronkelijke naam , Jignipes Eickenrode, is treffend: Latijn voor vuurvoetig. Deze vlugge vijfjarige die we als veulen verkochten, doet deze omschrijving zeker eer aan. Hij is gefokt uit onze merrie Heartbeat Z (v.Heartbreaker), de moederlijn van Lord Z.

Knegt’s Icelos Eickenrode wist onder Rob Heijligers twee dagen foutloos te blijven. De Dakar VDL-zoon heeft al meerdere opvallende prestaties neergezet en mag morgen in de finale een gooi doen naar het kampioenschap. Icelos hebben wij gefokt uit Eline H (Indoctro x Corrado I) en als veulen verkocht op Veulenveiling Midden-Nederland naar familie van Eerd van Stal Knegt. 

Als laatste, onze eigen Icarius Eickenrode. Deze grootramige schimmel sprong onder Henri Stegeman moeiteloos de twee dagen foutloos rond. De Zirocco Blue-zoon is een nakomeling van onze elite sport-sar prest merrie Boracific VDL (v.Indorado). Ook zij mogen zich opmaken voor de prestigieuze finale van de KWPN Kampioenschappen. 

Video’s zijn te vinden op onze Facebook (Eickenrode Sporthorses) & Instagram (@eickenrode)! 

Probeer anders één van onze andere berichten

Terug naar overzicht
16 juni 2022
Veulens

Dominator x Padinus hengstveulen

Het laatste veulen van het jaar is geboren: een Dominator 2000 Z hengstveulen uit Briolita (v.Padinus), die al een 1.55m, 1.50m en 1.40m springpaard gaf. Ze behaalde 80/85 punten op de merriekeuring en werd zodoende uitgenodigd voor de NMK, naast de voorl. keur titel draagt ze ook het prestatie predikaat.

Bekijk bericht
27 mei 2022
Veulens

Eldorado vd Zeshoek x Vingino hengstveulen

Bekijk bericht
3 mei 2022
Veulens

Grandorado x Cardento veulen

We hebben een groot, atletisch veulen van Grandorado TN mogen verwelkomen uit onze merrie Kalorata Eickenrode (Cardento x Heartbreaker).

Bekijk bericht
25 april 2022
Veulens

Emerald x Padinus veulen

Er is een apart getekend hengstveulen geboren van Emerald. Dit veulen is via ET gefokt uit onze merrie Briolita voorl. keur prok prestatie (v.Padinus).

Bekijk bericht