Naar de content

Merrieveulen Zirocco Blue uit Eline H geboren

29 juni 2021

Het laatste veulen van Eline H is via ET ter wereld gekomen. Helaas is de merrie vorig jaar overleden en we zijn daarom extra verheugd met haar pasgeboren dochter van Zirocco Blue VDL. 

We kochten Eline H, gefokt door Robert Hassing, als veulen. Ze viel op met haar bloedgemaakte exterieur en scherpte, alsmede haar pedigree: Indoctro x Corrado I x Othello. Haar eerste nakomeling Knegt’s Icelos Eickenrode (v.Dakar VDL) kende van jongs af aan al menig successen, met als hoogtepunten de 7de plek in de Blom Cup finale voor 6-jarigen en vervolgens de kwalificatie voor de finale op het WK Jonge Springpaarden in Lanaken. Haar tweede nakomeling Jinocentia Eickenrode (v.Arezzo VDL) heeft als 4-,5-,6- en ook dit jaar als 7-jarige de prestigieuze kampioenschap finales behaald op zowel Bolesworth als Hickstead en zet zeer veel topklasseringen neer onder Joanne Whitaker.  

Derde nazaat Kamena Eickenrode (v.Etoulon VDL) werd kampioen van de fokdag in Terschuur, 9de in de finale van de Nationale Veulenkeuring in Ermelo en heeft vorig jaar intrek genomen in de stallen van Grand Prix ruiter Richard Howley die zeer hoge verwachtingen van haar heeft. Wij hebben gelukkig nog enkele nakomelingen van Eline H en met de laatste aanwinst van sportpaarden leverancier Zirocco Blue kijken we met veel vertrouwen naar de toekomst voor zowel sport als fokkerij. 

Probeer anders één van onze andere berichten

Terug naar overzicht
19 februari 2024
Algemeen

Brons voor Novacific Eickenrode op Fries Kampioenschap

Bekijk bericht
11 februari 2024
Algemeen

Parcae Eickenrode 8e in finale VSN Trofee

Bekijk bericht
10 november 2023
Algemeen

Verwachte veulens 2024

Bekijk bericht
5 november 2023
Algemeen

Nieuwe fokmerrie: Lady Lottie B

Bekijk bericht