Naar de content

Icelos Eickenrode wint Vrijspringen Oirschot

7 januari 2017

De inmiddels vierjarige hengst Knegt’s Icelos (ex: Icelos Eickenrode) won gisteren de competitie Vrijspringen Oirschot. De Dakar VDL-zoon die wij in 2013 fokten uit de Indoctro x Corrado I-merrie Eline H, werd vorig jaar door Rob Ehrens als tweede geplaatst. Dit jaar wist hij echter overtuigend te winnen en ontving de hoogste score van jury Bert Romp. Met 30,6 punten werd Icelos niet alleen tot beste van zijn leeftijdscategorie, maar ook tot overall winnaar gekroond. Bert Romp lichtte toe: “Een ontzettend fijn paard, dat goed is ontwikkeld. Hij toont lengte, formaat en goede reflexen. Een veelbelovend paard voor de toekomst.”

Icelos Eickenrode werd in 2013 uitgenodigd voor de Nationale Veulen Keuring van de KWPN Kampioenschappen in Ermelo en geselecteerd voor Veulenveiling Midden-Nederland alwaar hij werd verkocht aan de huidige eigenaren familie van Eerd. Onze felicitaties voor deze mooie prestatie! 

Icelos Eickenrode was de eerste nakomeling van Eline H, zij verwacht in april 2017 een veulen van Apardi VDL. 

Probeer anders één van onze andere berichten

Terug naar overzicht
16 juni 2022
Veulens

Dominator x Padinus hengstveulen

Het laatste veulen van het jaar is geboren: een Dominator 2000 Z hengstveulen uit Briolita (v.Padinus), die al een 1.55m, 1.50m en 1.40m springpaard gaf. Ze behaalde 80/85 punten op de merriekeuring en werd zodoende uitgenodigd voor de NMK, naast de voorl. keur titel draagt ze ook het prestatie predikaat.

Bekijk bericht
27 mei 2022
Veulens

Eldorado vd Zeshoek x Vingino hengstveulen

Bekijk bericht
3 mei 2022
Veulens

Grandorado x Cardento veulen

We hebben een groot, atletisch veulen van Grandorado TN mogen verwelkomen uit onze merrie Kalorata Eickenrode (Cardento x Heartbreaker).

Bekijk bericht
25 april 2022
Veulens

Emerald x Padinus veulen

Er is een apart getekend hengstveulen geboren van Emerald. Dit veulen is via ET gefokt uit onze merrie Briolita voorl. keur prok prestatie (v.Padinus).

Bekijk bericht