Octavus Eickenrode 

 

Algemene gegevens:

 

Naam: 

 Octavus Eickenrode

Afstamming:

 Harley VDL x Indorado

Geslacht:

 Hengst

Geboortejaar:

 2019

Kleur:

 Bruin

Stokmaat:

 -

Stamboek:

 KWPN

 

 

 

 

Vrijdagavond 03 mei heeft onze elite sport-spr prest merrie Boracific VDL (Indorado x Indoctro x Ladykiller xx) een hengstveulen van Harley VDL gebracht. Dit hengstveulen zal de naam Octavus Eickenrode dragen, Octavus was een populaire jongensnaam in het Romeinse Rijk en betekent tevens 'achtste'. Dit is dan ook het achtste veulen voor NMK-merri Boracific. Octavus Eickenrode is op Veulenveiling Midden-Nederland in Lunteren verkocht naar de Verenigde Staten.

 

Moeder Boracific VDL
De NMK-merrie Boracific was op de stamboekkeuring al een topscoorder met 80 punten voor exterieur en 85 voor het springen, waaronder 90 voor haar reflexen. Vervolgens heeft ze haar kwaliteiten op 1.30m-niveau getoond in de sport en heeft ze in de fokkerij het prestatiepredikaat behaald. Kwaliteiten die ze beslist niet van een vreemde heeft, aangezien ze een kleindochter is van de bekende Ladykiller xx-merrie Shoraya. Zij bracht onder meer de Grand Prix-hengst N.Aldato (v.Nimmerdor) van Emile Hendrix en is grootmoeder van toppaarden als de Olympische hengst Bubalu VDL (v.Baloubet du Rouet), Pessoa VDL (v.Animo) en Edminton VDL (v.Emilion). Zie beschrijving bij Boracific VDL voor meer informatie over de moederlijn van Octavus Eickenrode.

 

Harley VDL

De vader van Magnifico Eickenrode is de keurhengst Harley VDL, wiens afstamming op en top sport en fokkerij combineert. De vaderlijn bestaat uit drie internationale springpaarden op rij, te weten Heartbreaker, Carthago en Caletto I. Ook zijn zij vader van vele internationale springpaarden en goedgekeurde hengsten, o.a. Toulon, Mylord Carthago, Countess G en Cantus. Moeder Larthago won vele 1.40m en 1.50m parcoursen. Zij bracht naast Harley de AES goedgedkeurde en 1.50m springende Cevin Z. Uit de halfzus van Harley's moeder komt de Zangersheide goedgekeurde Caritano Z. 

Met producten als Constable II, Barista SFN, Arlando en tweevoudig wereldkampioen Earley onderscheidt vader Harley VDL zich in de fokkerij. Harley VDL springt met veel inzet, afdruk en techniek. Dit geldt ook voor zijn nakomelingen. Zoon Harmony werd goedgekeurd bij het NRPS.Harley lijkt door te breken als leverancier van veelbelovende springpaarden. 

 

Afstamming:

 

 

Heartbreaker

Nimmerdor

 

Harley VDL

 

Bacarole

 

 

Larthago

Carthago

Octavus Eickenrode

 

 

Daisy IV

 

 

Indorado

Corrado I

 

Boracific VDL

 

Aida

 

 

Pacific VDL

Indoctro

 

 

 

Shoraya

 Voor de gehele moederlijn, klikt u hier.