Lancearius Eickenrode 

 

Algemene gegevens:

 

Naam: 

 Lancearius Eickenrode

Afstamming:

 Harley VDL x Indorado

Geslacht:

 Hengst

Geboortejaar:

 2016

Kleur:

 Bruin

Stokmaat:

 -

Stamboek:

 KWPN

 

 

 

 

Zaterdagmorgen 23 april  mochten wij een hengstveulentje van Harley VDL uit onze NMK-merrie Boracific VDL elite sport-spr v.Indorado verwelkomen. Dit veulentje komt uit stam 474a. Het veulen heeft de naam Lancearius Eickenrode gekregen, Latijn voor lansdrager.  

Chique, hoogbenig, bruin veulen met bles en 4 witte benen. Lancearius Eickenrode werd op de Paardenfokdag Veluwe en Vallei beloond met de eerste premie en een uitnodiging voor de kampioenskeuring. Hier werd hij gekroond als reservekampioen van de springveulens en verdiende eveneens een ticket voor de prestigieuze Nationale Veulenkeuring in Ermelo. 

De NMK-merrie Boracific was op de stamboekkeuring al een topscoorder met 80 punten voor exterieur en 85 voor het springen, waaronder 90 voor haar reflexen. Vervolgens heeft ze haar kwaliteiten op 1.30m-niveau getoond in de sport. Kwaliteiten die ze beslist niet van een vreemde heeft, aangezien ze een kleindochter is van de bekende Ladykiller xx-merrie Shoraya. Zij bracht onder meer de Grand Prix-hengst N.Aldato (v.Nimmerdor) van Emile Hendrix en is grootmoeder van toppaarden als de Olympische hengst Bubalu VDL (v.Baloubet du Rouet), Pessoa VDL (v.Animo) en Edminton VDL (v.Emilion). Zie beschrijving bij Boracific VDL voor meer informatie over de moederlijn van Lancearius Eickenrode.

De vader van Lancearius Eickenrode is Harley VDL, wiens afstamming op en top sport en fokkerij combineert. De vaderlijn bestaat uit drie internationale springpaarden op rij, te weten Heartbreaker, Carthago en Caletto I. Ook zijn zij vader van vele internationale springpaarden en goedgekeurde hengsten, o.a. Toulon, Mylord Carthago, Countess G en Cantus. Moeder Larthago won vele 1.40m en 1.50m parcoursen. Zij bracht naast Harley de AES goedgedkeurde en 1.50m springende Cevin Z. Uit de halfzus van Harley's moeder komt de Zangersheide goedgekeurde Caritano Z. 

Met producten als Constable II, Barista SFN, Arlando en tweevoudig wereldkampioen Earley onderscheidt vader Harley VDL zich in de fokkerij. Harley VDL springt met veel inzet, afdruk en techniek. Dit geldt ook voor zijn nakomelingen. Zoon Harmony werd goedgekeurd bij het NRPS.Harley lijkt door te breken als leverancier van veelbelovende springpaarden

  

 

Afstamming:

 

 

Heartbreaker

Nimmerdor

 

Harley VDL

 

Bacarole

 

 

Larthago

Carthago

Lancearius Eickenrode

 

 

Daisy IV

 

 

Indorado

Corrado I

 

Boracific VDL

 

Aida

 

 

Pacific VDL

Indoctro

 

 

 

Shoraya

 Voor de gehele moederlijn, klikt u hier.