Luscinia Eickenrode

 

Algemene gegevens:

 

Naam:

 Luscinia Eickenrode

Afstamming:

 Detroit VDL x Silverstone

Geslacht:

 Merrie

Geboortejaar:

 2016

Kleur:

 Vos

Stokmaat:

 -

Stamboek:

 KWPN

Onze fokmerrie Annastasia gaf 17 mei 2016 een merrieveulen van de AES-hengst Detroit VDL. Het vosveulen heeft de naam Luscinia Eickenrode ontvangen, Latijn voor kleine nachtegaal. 
Luscinia is een hoogbenig, bloedgemaakt veulen met veel rasuitstraling en een opvallend goede galop.

De genetisch interessante Detroit VDL is gefokt uit de Europese kampioene Helena en is daarmee halfbroer van drie internationale springpaarden waaronder het Grand Prix-paard Southwind VDL. Ook van moederszijde krijgt dit veulen sterke springgenen mee. Via de genetisch interessante Silverstone en de internationale sport- en fokhengst Chellano Z gaat de lijn terug op de bekende merrie Larthago. Zij sprong internationaal met Mathijs van Asten en weet zich te onderscheiden met een groot aantal succesvolle nakomelingen waaronder de internationale sport- en fokhengst Harley VDL, het Grand Prix-paard Hopes Are High Z (v.High Valley Z) en de beloftevolle KWPN-hengst Casago (v.Casall). Grootmoeder Caroline bracht de 1.40m-hengst Castellani Z (v.Canturano).  


Op de Paardenfokdag Veluwe & Vallei behaalde Luscinia Eikenrode vlot een eerste premie, ze werd 1e bij de merrieveulens springen en mocht terug komen voor de kampioenskeuring 's middags, alwaar ze zesde werd. Aangezien ze reg. A geregistreerd staat, kwam ze niet in aanmerking voor een ticket naar de Nationale Veulenkeuring in Ermelo. 

Luscinia Eickenrode is geselecteerd voor Veulenveiling Midden-Nederland.

 Luscinia Eickenrode (C) Ingrid Truijens 

 

Afstamming:

   

Douglas

Darco

 

Detroit VDL 

 

Fiona M

   

Helena

Ahorn

Luscinia Eickenrode

   

Aziemieka

   

Silverstone

Champion du Lys

 

Annastasia

 

Marthago

   

Caroline Z

Chellano Z

     

Larthago

 

 

 Voor een overzicht van de gehele afstamming, klikt u hier.